ACESTA ESTE UN BLOG ORTODOX, ORICE CRESTIN CARE ESTE BOTEZAT IN NUMELE SFINTEI TREIMI,IN ORTODOXIE SI CARE LUPTA CU PACATELE SA NU-L ROBEASCA,SAU CU DEMONII SLUJITORII CELUI RAU,ESTE UN OSTAS AL LUI IISUS HRISTOS ,FIUL LUI DUMNEZEU,CARE ESTE SI LUMINA LUMII.
"Iar cîtiva dintre slujitorii Sfîntului Altar din ziua de azi defaimã aceste Sfinte Canoane, numindu-le bariere ruginite. Canoanele sunt insuflate de Duhul Sfînt prin Sf. Apostoli si prin Sf. Pãrinti ai celor sapte Sfinte Soboare ecumenice si ei zic: "Canoanele, de multa vechime pe care o au, au ruginit." Nu zic cã ei de multã grãsime si nefricã de Dumnezeu li s-a întunecat mintea si au nãpîrlit, cãzîndu-le si pãrul si barba si mustata, fãcîndu-se ca femeile. Cum e chipul Domnului si al Sfintilor si cum e chipul lor? De aceea, Sfintele Canoane ale Sfintilor ei le calcã în picioare, dar predicã sus si tare cã sunt ortodocsi." (Hranã duhovniceascã, Buc., 2000) Sfantul Ioan Iacob Hozevitul

luni, 31 decembrie 2012

Puterea de a ierta pacatele !

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat pe acest blog,din mai multe motive,cea mai importanta fiind aceea a slabirii din punct de vedere duhovniceste ,dar Iubitorul de oameni,Domnul Iisus Hristos m-a ridicat din nou prin Spovedanie si Sfanta Impartasanie.Mare Taina este Spovedania in care iti poti curata Sufletul de pacatele savarsite si sa primesti Putere prin Sfanta Impartasanie ca sa te ajute sa nu mai pacatuiesti.Cat de mult pierd cei care nu cred in aceste Mari Taine,dar asta depinde si de momentul in care fiecare decide sa-si marturiseasca pacatele,care poate fii diferit.Unii se spovedesc chiar in ultima clipa a vietii,altii la batranete,altii din tinerete si ceea ce este mai rau ca sunt unii oameni care mor fara sa se spovedeasca si impartaseasca.Unii oameni deabia dupa ce mor vor vedea cat de mult au pierdut ca nu sau ingrijit de Sufletul lor cat timp au trait si ce este mai rau au facut diverse pacate,unele chiar strigatoare la cer,cum este de exemplu avortul pe care unele femei cu atata usurinta il pot practica ,de parca ar fi ceva normal,dar din contra este considerata o mare crima,pentru ca ucizi o viata daruita de Dumnezeu.De ce oare multi oameni refuza sa se spovedeasca?Pentru ca unii din lipsa de credinta nu au incredere in Preotii Bisericii,lipsa credintei si a smereniei il face pe om sa se indeparteze de Dumnezeu si sa judece cu usurinta greselile unor anumiti Preoti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu